xelReferat: Östra-Torp Smygehuk FF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon M G – Markus And, Alex, Matte, Markus Ah – Aman, Pontus, Anton, Mathias E – Oskar, Lamin

Tristan som spelade sista halvtimmen som innermittfältare.
Axel som spelade sista 25 som anfallare.
Chanon som spelade sista knappa 20 som högerback.
Alexander som spelade sista kvarten som anfallare.

Första halvlek var jämn såväl när det gäller spelet i allmänhet som målchanser. Det såg lite oroande ut i början, innan vi kom på att vi måste falla lite, när de redan från minut 1 lade upp sitt spel kring djupledsbollar på mycket snabba anfallare som vi hade lite svårt att mäta oss med i rena löpdueller.

Annars inte så många riktigt heta målchanser i första. De hade den första i 6:e min när Simon satts ur spel och deras anfallare fick ett riktigt fint skottläge men sköt över. Och därefter var det vi som i den 13:e min tog ledniningen. Efter en hörna med efterföljande rörig situation sköt Matte först en gång där skottet blockades av en spelare men när bollen åter kom till honom lyckades han få in bollen trots att det var ett antal spelare mellan honom och målet.

Efter detta lade Lamin ett mål som blev bortdönt för hands i den 25:e min vilket såg ut som ett korrekt domslut. Tre minuter senare blev Aman vackert frispelad centralt men målvaktens utrusning ledde till att han kom någon tiondels sekund före Aman till bollen. Efter detta pendlade spelet fram och tillbaka utan att leda till fler heta målchanser

I andra halvlek dominerade vi kraftigt, ja det är väl ingen större överdrift att det var spel mot ett mål. De hade inte sitt första avslut förrän i den 79:e min vilket i och för sig då faktiskt ledde till en dubbelhörna varav den andra – vad än våra spelare sade – nickades undan på mållinjen. De 2 minuter under vilka det här hände var dock absolut enda gången som de hotade det allra minsta.

Som alltid när något lag är överlägset är det förstås lite svårt att avgöra hur mycket överlägenheten beror på att motståndarnas insats är dålig men att vi gjorde en strålande och alltigenom gedigen insats som gjorde att vi ”malde ner dem” och fick dem allt mer uppgivna är odiskutabelt. Vi bromsade alla deras kontringsförsök nästan omedelbart, vi vann nästan alla närkamper och framför allt hade vi ett strålande anfallsspel med fantasi och ett mycket bra samtidigt lugnt och snabbt passningsspel, alla verkade känna sig så otroligt trygga med bollen och vi såg ut att spela med ett mycket stort självförtroende..

Ska jag bara lista målen och ”nästan-målen” kronolgiskt så hade vi (Oskar?) i den 54:e min först ett skott i ribbans underkant. I den 59:e gjorde Mathias ett fantastiskt mål när han på typiskt manér dansade sig förbi 3-4 motståndare innan han, precis innan målvakten hann fram för att bryta säkert lade in den vid bortre stolpen. I den 72:a min hade vi (Oskar igen?) i” kryssets utsida”. I momentet efteråt sköt Mathias över i ett jättefint läge. I den 80:e min spikade Oskar (den här gången var det otvetydigt han enligt alla även om jag stod och skrev och inte såg bollen förrän den var på väg in i mål) och var det han även vid de två tidigare ramträffarna så var det alltså tredje gången gillt. Det handlade om ett långskott som efter en perfekt bollbana landade i målvaktens bortre hörn.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 6-4 Avslut på mål: 13-4 (Avslut utanför: 10-3